5 vinkkiä joulukoristeisiin ja joulukoristeluun, joista et yksinkertaisesti saa jäädä paitsi
Milloin on oikea aika joulukoristella, ja mitä joulukoristeita ei yksinkertaisesti voi jättää väliin? Tarkkoja päivämääriä tai sääntöjä ei tietenkään ole, mutta useimpien mielestä adventtikyntteliköt pannaan esille ensimmäisenä adventtina. Ja on totta kai kirjoittamaton sääntö, että koristeet katoavat viimeistään loppiaisena. Mutta siihen asti voi kerrassaan mässäillä kaikella perityistä joulupöytäliinoista ja astioista aina kuusenoksiin ja olkipukkeihin. Tältä listalta löydät vinkkejä joulukoristeisiin, joiden esille panemiselta et kerrassaan voi välttyä.
1. Joulukoristelu – herttainen sekoitus perinteitä ja uutuuksia
Joulu on monelle perinteitä ja nostalgiaa. Yhdistele omintakeisia joulukoristeita, kuten perittyjä lankatonttuja ja lasten tarhassa askartelemia lumiukkoja pähkinänsärkijöihin, joulusukkiin ja adventtikalentereihin. Tuo metsästä kuusenoksia ja koristele muilla oksasilla sekä sammalella. Puno omia sydämiä ja tee joulukortteja. Joulukoristeissa enemmän on enemmän jouluiloa.
2. Koskaan ei voi olla liikaa joulukukkia
Hyasintti, amaryllis, joulutähti ja jouluruusu. Jouluinen koti ei tuoksu vain kanelilta ja neilikalta, vaan mielellään myös erilaisilta joulukukilta. Asettele niitä ruukuissa pöydille, hyllyille ja ikkunankarmeille. Kasvejakaan ei voi koskaan olla liikaa. Äläkä unohda koristella eteistä risuilla ja ruusuilla.
3. Pakene kylmää lämpimiin joulutekstiileihin
Yleensä jouluun yhdistettyjä värejä ovat punainen, vihreä ja valkoinen (ja mielellään ruudullisena kuviona). Niitä näkyy erityisesti joulupöytäliinoissa, joulutyynyissä ja jouluhuovissa mutta myös vuodevaatteissa, matoissa ja verhoissa. Tuo kotiisi aivan uusi ilme ja tuntuma klassisen jouluvärisillä tekstiileillä tai ajattele luovasti lisäilemällä sinisiä, beigejä ja ruskeita yksityiskohtia. Perinteisestä joulusta saa helposti nykyaikaisemman ja trendikkäämmän muutamalla pikkusäädöllä.
Joulukoristeissa enemmän on enemmän jouluiloa.
4. Jouluvalaistus, joka muuntaa kodin näyteikkunaksi
Öiden pidentyessä ja koleuden kasvaessa joka kodista tulee elävä näyteikkuna. Pidä ensimmäistä adventtia lähtölaukauksena jouluun. Sytytä perinteinen adventtikynttelikkö, ripusta valonauha ja pane adventtitähti esille.
5. Nosta joulukuusi seuraavalle tasolle enimmäistetyillä joulukuusenkoristeilla
Viimeisenä, muttei vähäisimpänä tulee toki joulukuusen koristelu. Perinne vaatii, että kuusi tuodaan sisään ja koristellaan aatonaattona, mutta jaksaako sitä odottaa niin kauan? Meistä kuusi pitää joka tapauksessa koristella enimmäistetysti, oli se sitten tavallinen kuusi, pienoiskuusi tai keinokuusi. Täällä latvatähti saa estotta seuraa virkatuista tontuista, joulupalloista, paukkukaramelleista ja kuusenvalaistuksesta.
Perinteisestä joulusta saa helposti nykyaikaisemman ja trendikkäämmän muutamalla pikkusäädöllä.